Hur blir man konstnär?

 

Många menar att man inte kan “bli” konstnär, utan det är något man redan är. En kreativ personlighet hjälper naturligtvis, och vill man bli något slags konstnär så är man med största sannolikhet kreativ, annars hade man ju inte tyckt att det är roligt. Men hur gör man? Var börjar man? Hur går man till väga?

Det finns otroligt många sätt. Först och främst måste man bestämma sig för vilken slags konstnär man vill bli. Vill man måla, bygga, skulptera, sjunga eller skriva? Eller något helt annat? Innan man besvarat den frågan är det så gott som omöjligt att komma någonstans, men naturligtvis kan man prova på innan man bestämmer sig för vad man helst vill hålla på med.

Har man en naturlig fallenhet för något, till exempel för att skriva, är det säkert bäst att välja den konstformen. Men kanske har man svårt att färdigställa ett verk? Då finns det kurser man kan gå för att få hjälp med det.

Vill man i stället måla, men inte riktigt vet hur man ska uppnå de rätta färgerna eller vilken slags färg som passar en bäst, så finns det även kurser för det.

Det bästa tipset är nog att pröva olika kurser och se vad som passar just dig bäst. Här kan man söka på flertalet konstkurser.