Vad behöver jag för att skulptera?

 

Att skulptera är fantastiskt roligt och ganska svårt om man aldrig har gjort det förut. Fast det finns naturligtvis de som helt enkelt är naturbegåvningar också. Oavsett ger träning färdighet och man behöver inte särskilt mycket för att komma igång.

Det du behöver är:

  • Något att skulptera av. Det kan vara lera, betong eller gips. Oavsett vad du väljer så finns det att beställa på nätet.
  • Något att skulptera i. Använder man sig av lera behöver man kanske ingen form eller mall, utan kör på frihand och hoppas på det bästa. Vill man använda betong eller gips finns det olika formar man kan använda sig av. Då blandar man helt enkelt i ordning betongen eller gipset och häller det i formen, där man sedan låter det stelna och så har man plötsligt en skulptur.
  • Färg och penslar. När skulpturen är klar vill man säkert måla den i fina färger, och då behöver man färg som fäster på underlaget och penslar att applicera den med.

Om man inte riktigt vågar försöka utan att kunna något om det så finns det faktiskt väldigt många kurser man kan gå för att lära sig.